Piekrastes rajoniem draud apokaliptiski plūdi!

Ziņu blogā kllproject.lv publicēta drūma prognoze par piekrastes pilsētu nogrimšanu, šoreiz tās neesot baumas vai izdomājumi. Plūdi ir reāli draudi arī Latvijai, raksta kllproject.lv.

Plūdi var Latvijas teritorija sašķelt divās daļās. Par to vari palasīt šeit… toreiz prognozes bija tendētas uz laika periodu, ko mūsu paaudze varētu arī nepiedzīvot.

Toties tagad ir pētījumi, ka vispārēja pasaules piekrastes rajonu applūšana ir iespējama daudz, daudz ātrāk.  Zinātnieki norāda uz periodu no 2020 līdz 2050 gadam!

Var rasties jautājums, kas ir par pamatu šādiem apgalvojumiem. Sāksim ar to, ka Katarā notika ANO konferencе par klimata pārmaiņām, kurā piedalās vairāk par 17 tūkstošu pārstāvju, eksperti un žurnālisti.

Konference notiks divas nedēļas. Galvenās tēmas bija Kioto protokols un jaunu radušos problēmu apskats, kas atklātas jaunu pētījumu rezultātā un cieši saistītas ar pasaules klimata izmaiņām.

Zinātnieki no ANO tribīnes paziņojuši, ka okeāna līmenis paceļas par 60% ātrāk, kā bija prognozēts.

Pats satraucošākais ir fakts, ka tas notikšot daudz , daudz ātrāk nekā tas bija prognozēts senāk. Par to ziņo nopietni masu saziņas līdzekļi, kā „USA Today” un “BBC”.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru